Pesto alla genovese

Pesto alla genovese

Az olasz konyha egyik elengedhetetlen szósza nem más, mint a pesto alla genovese, magyarul a zöld pesztó.
Könnyed, gyors, finom és egy egyszerű kifőtt tésztát is feldobhatunk vele.



Hozzávalók:
- Friss bazsalikom
- Fokhagyma
- Extra szűz olívaolaj
- frissen őrölt só, illetve bors
- parmezán
- fenyőmag











Elkészítése pofonegyszerű:
A hozzávalókat az olíviaolaj kivétel mind belepakoljátok egy késes aprítóba, jól lezúzzátok, majd szépen lassan adagoljátok hozzá az olajat, ameddig egy selymes állagot nem kaptok.
Gyors, finom, mindenféle tészta mellé bátran ajánlom, sőt akár reggeli pirítós mellé is.
Hűtőben akár hetekig eláll, tárazzatok be belőle, ugyanis rengeteg későbbi recepthez hasznát fogjuk venni!

Pacsi, Tibi!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések