Rosé kacsamell, répapüré, céklapor, bazsalikomos erdei gyümölcs.


Hello!

Ma egy nagyon klassz randi kaját hoztam Nektek! Laza, gyors, könnyed és picit extrább a fagyóból kivett Cordon Bleu-nél.

Lepjétek meg párotokat, gyújtsatok meg egy gyertyát mellé, ha kacsa, akkor pedig vörösbor, van is számotokra egy nagyon jó tippem hozzá: Pannonhalmi Hemina, igen igen, egyből meg is tudjátok rendelni! 👅


Répapüré 

Először is kezdjük a répapürével, vegyünk pár szép sárgarépát, hámozzuk meg(nem írok mennyiséget, érzéssel, főzzünk érzéssel és alakítsuk ki saját stílusunk).
Forrásban lévő sós vízbe bedobálom a kockákra vágott sárgarépákat, majd puhára főzöm őket, ezt tűpróbával ellenőrzöm is.

Mehet bele a turmixba a lecsepegtetett sárgarépa, pár kocka vaj, só, bors, szerecsendió, egy pici tej. 
A legmagasabb fokozaton leturmixoljuk, ameddig szép selymes állagot nem kapunk. (Tipp, szitán is át passzírozhatjuk a tökéletes krémesség elérése érdekében.

Répapüré pipa. 

Céklapor

A megmosott, meghámozott céklát uborkaszeletelővel vékonyra felszeleteltem, és sütőpapírral kibélelt tepsikbe sorakoztattam, figyelve arra, hogy ne érjenek egymáshoz. A sütőt 130 fokra előmelegítettem, és kb másfél, két óra alatt (ez idő alatt azért folyamatosan figyelgetni kell, nehogy megégjen,) készen volt a rózsasziromszerű céklachips. 
Akár így is lehet fogyasztani. Az íze szimplán finom céklaíz, talán kissé fémesebb utóízzel, mint nyersen.

Két közepes céklából kb. két púpos evőkanálnyi mennyiség lesz. 

Céklapor pipa. 


Erdei gyümölcs mártás

Fagyasztott erdei gyümölcsöt beledobáljuk egy gyorsforralóba, rakunk rá egy kis barnacukrot, felöntjük vörösborral, Hozzáadunk egy pici fahéjat és főzzük ameddig szép sűrű állagot nem kapunk. 

Erdei gyümölcs mártás pipa. 


Rosé kacsamell

Sokan sokféle képpen csinálják meg a kacsamellet, számomra az jött be a legjobban, hogy bevagdossuk a kacsamell bőrös oldalát(vigyázzunk, hogy ne vágjunk bele a húsba), majd hideg serpenyőbe belerakjuk bőrös oldalukkal lefelé a húst, és a serpenyővel együtt elkezdjük melegíteni és itt kell bőven sózni és borsozni az oldalukat, szépen kisütjük a zsírt, amikor már szép aranybarna, akkor megfordítjuk és megpirítjuk a húsos oldalát is. 
180 fokos előmelegített sütőbe még bedobjuk a kacsamelleket egy tíz percre, kivesszük és pihentetjük fólia alatt szintén 10 percet.

Kacsamell is pipa.


Jöhet az összeszerelés:

Egy lappal eltakarom a tányér felét majd a másik felére szépen elkezdem szitán át rászórni a céklaport, a másik oldalára halmozunk egy pici sárgarépapürét majd kanállal elhúzzuk. Egy konyhai ecset segítségével egy csíkot húzunk az erdei gyümölcs mártásból, majd a szemeket is rákanalazzuk. A kacsamellet szép téglalapokra vágjuk, az egyiket oldalával a másikat az aljával rakjuk egymás mellé. Rakunk pár fagyasztott erdei gyümölcsöt is a tányérra. 

Voálá készen is vagyunk, egészségetekre! Igyatok meg mellé egy finom bort és élvezzétek az életet! ✌



Pacsi, Tibi
















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések