Ultracuccos Lasagne

Ultracuccos Lasagne

Bírjátok a lasagnét? 
Most egy elég brutál, szaftos, igazi cuccos kaját hoztam Nektek. 
Warning! Kis adagba vétek elkészíteni, nagy haveri találkozásokra, családi ebédekre, vacsorákra ha beakartok vágódni, készítsétek el. 
Eszméletlen finom és laktató! 
Csekkoljátok a receptet!

Pacsi, Tibi ✋

Bolognai ragu:

Hozzávalók: 

-2 szál közepes sárgarépa
-2 fej vöröshagyma
- 2,3 szál angol szárzeller
-1 kg darált hús(legfinomabb marhával, de lehet marha-sertés, vagy csak simán sertés is)
-3 dl vörösbor(Srácok, ne gagyit öntsetek, adjátok meg a tiszteletet olyannal, amit Ti is meginnátok)
-500 gramm passata
-só, bors
-rozmaring (egy-két ág, legjobb a friss, de nyugodtan használjatok szárítottat, ha csak az van)
-4 db babérlevél
-60 ml tej
-400, 500 ml víz

A vöröshagymát egy kevés olajon elkezdem megpirítani, majd hozzáadom a reszelt sárgarépát és zellerszárat, jól odapörkölünk neki (nem baj, ha néhol odakap a cucc), rádobjuk a darált húsunkat, szintén odapirítunk, jöhet rá a vörösbor, elfőzzük, majd jön a passata, hozzádobjuk a sót, borsot, rozmaringot, babérlevelet (A főzés végén el ne felejtsük kivenni a babérlevelet és, ha friss rozmaring ágat raktunk bele akkor azt is). Rotyogtatjuk, ha szépen kezd sűrűsödni, akkor felöntjük vízzel (Kb 400 ml-el, nézni kell, hogy ne legyen túl híg, nyugodtan próbálgassátok, függ a hústól is, hogy mennyi víz kell neki). Lefedjük, majd 1 órán át rotyogtatjuk (A vége felé nyugodtan vegyük le a fedőt és úgy főzzük.) kis lángon. A vízzel játszhatunk, adjunk hozzá, vagy vegyünk el. Ha kész, adjuk hozzá a tejet és kavarjuk el.

A ragu pipa. Kóstoljátok nyugodtan, szerintem brutál (Ha nincs kedvetek összedobni a lasagnét, főzzetek ki tésztát, pakoljátok meg jó sok sajttal és raguval és toljátok befelé!)

Besamel mártás

Hozzávalók:

- 100 gramm vaj
- 80 gramm liszt
- 1 liter tej
- 100 gramm sajt
- szerecsendió
- só, bors

A vajat felhevítjük, rádobjuk a lisztet, elkeverjük, majd amikor összeállt felöntjük 1 liter tejjel, hozzáadjuk a 100 gramm sajtot (Legjobb a parmezán, de ha trappista van otthon azzal is működik). Szerecsendió reszelve, só, bors. Majd 10-12 percen viszonylag alacsony lángon folyamatosan kavargatjuk ameddig krémes nem lesz az állaga.



Jöhet az összeszerelés:

Elővesszük a jénai tálat, az aljára mehet a ragu, ezután nyomassatok rá CSUSZATÉSZTÁT(Igen igen, nem lasagne lapokat, hanem bizony csuszatészta), majd ragu, besamel, sajt, tészta, ezt a sort folytassátok. A végére besamel és sajt legyen az utolsó két réteg.

180 fokos előmelegített sütőbe 30 perc alufóliával letakarva, majd anélkül 5-10 perc. Locsoljátok meg a tetejét egy pici olivaolajjal, voálá.
Kész az ultracuccos lasagnénk.

Jó étvágyat! Pacsi, Tibi! ✌













Megjegyzések

Népszerű bejegyzések